in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Max Payne 1 i Max Payne 2 će dobiti dugo očekivani remake

Max Payne remake će koristiti Remedy-ov Northlight Engine

Remedy Entertainment je najavio da će legendarne Max Payne 1 i Max Payne 2 igre dobiti službeni remake. Ova vijest stiže sa objave koju je Remedy objavio na svojoj stranici za investitore. U objavi je navedeno da je kompanija postigla dogovor sa Rockstar Games (koji je vlasnik Max Payne licence) i da je remake trenutno u vrlo ranoj fazi razvoja.

Max Payne remake će koristiti Remedy-ov Northlight Engine, isti onaj koji smo imali priliku vidjeti u fantastičnoj “Control” igri.

“Bili smo oduševljeni kada su nam prišli prijatelji iz Remedya da popričamo o remakeu originalnih Max Payne naslova” rekao je Sam Houser, osnivač Rockstar Gamesa.

“Veliki smo fanovi svega što je Remedy tim napravio tokom svih ovih godina, i jedva čekamo priliku da zaigramo ove nove verzije”.

Inače, Remedy Entertainment je razvio prva dva Max Payne naslova, dok je Rockstar vlasnik licence te su razvili Max Payne 3. Nažalost kako je remake u vrlo ranoj fazi razvoja (razvoj koncepta) još uvijek ne znamo ni okvirni datum izlaska.