in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jim Ryan tvrdi da će nova biblioteka igara PlayStation Plusa imati ‘sva velika imena’

Naslovi poput Returnal, Death Stranding i Mortal Kombat 11 do sada su potvrđeni

Šef PlayStationa Jim Ryan izjavio je da će nova biblioteka PlayStation Plus igara imati “sva velika imena”.

Govoreći na službenom PlayStation podcastu, izvršnog direktora Sony Interactive Entertainmenta zamolili su da navede neke od igara koje stižu na uslugu.

“Mogu vam slobodno reći da imamo veliko sudjelovanje izdavača u ovom programu. Imamo sva velika imena prisutna”, odgovorio je.

Dalje je potvrdio da se nova usluga neće samo fokusirati na veće naslove, već na širi izbor programera.

“Imamo velike izdavače, imamo male indie izdavače. Imamo preko 200 partnera koji s nama rade na stavljanju svog sadržaja u PlayStation Plus, tako da će postava biti jako jaka.”

Nekoliko naslova prve strane već je potvrđeno za novu uslugu, kao što su God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales i Returnal.

Usluga će biti pokrenuta otprilike godinu dana nakon izlaska Returnala, što implicira da bi Sony mogao biti voljan dodati svoje najveće PS5 igre na uslugu unutar tog vremenskog okvira. Dodatni naslovi, uključujući naslove trećih strana, bit će objavljeni kasnije s redovitim dodacima planiranim za budućnost.

Međutim, neće dodati naslove prve strane na datume izlaska na isti način na koji to čini Microsoftov Xbox Game Pass. Ryan je rekao da vjeruje da bi ovaj pristup “mogao naštetiti” razvoju Sonyjevih visokobudžetnih naslova.

Kada je upitan o dodavanju novih Sonyjevih naslova prve strane u uslugu u igri, što Microsoft čini sa svojim Xbox Game Passom, Ryan je rekao: “Ovo nije put kojim smo išli u prošlosti. I to nije put kojim ćemo ići s ovom novom uslugom.”

Tokom istog podcasta, Jim Ryan je potvrdio da Sony planira još više akvizicija, osim nedavnih otkupa Bungiea i Havena, prenosi VGC.