in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Perfect Dark će uskoro biti prikazan?

Gaming

Perfect Dark gameplay bi konačno mogao biti prikazan na izložbi Microsoft ‘E3 2022’, sudeći prema Gamesbeatovom Jeffu Grubbu, koji je to izjavio na podcastu The Xbox Era kada je pitanje gledatelja navelo grupu na raspravu o nadolazećim Xboxovim igrama i kada će one biti objavljene.

“Perfect Dark mogao bi izaći 2023. ili 2024., ali mislim da ćemo vjerovatno dobiti Avoved, u tom trenutku će imati skoro pet punih godina razvoja”, rekao je Grubb kada je raspravljao o velikom popisu igara koje Microsoft ima u razvoju, ali još nisu dobili datume izlaska.

Nastavio je, spekulirajući o Microsoftovoj prisutnosti na E3 2022:

E3 je otkazao ovogodišnji fizički događaj treću godinu zaredom i tek treba potvrditi planove za digitalni događaj. Prošle godine, ESA je održala tri dana prijenosa uživo kako bi zamijenila fizičku emisiju. Osnivač Game Awardsa Geoff Keighley potvrdio je da će se njegov digitalni događaj Summer Game Fest održati prema planu ove godine, vjerovatno u junu.

Perfect Dark vodi The Initiative, studio koji vodi bivši voditelj studija Crystal Dynamicsa, koji je naizgled bio faktor u tome što je developer u vlasništvu Square Enixa posuđen Microsoftu kako bi pomogao u dovršenju projekta.

Perfect Dark bi konačno mogao biti prikazan na Microsoftovoj emisiji ‘E3 2022’, tvrdi se.

U tadašnjoj izjavi, The Initiative se oglasio: “Perfect Dark update! Surađujemo s Crystal Dynamicsom, timom svjetske klase koji stoji iza igara vođenih likovima kao što je Tomb Raider, kako bismo ovaj špijunski triler iz prvog lica prenijeli na novu generaciju.

Osnovanu 2018., The Initiative vodi Darrell Gallagher, bivši šef razvoja Activisiona i šef Crystal Dynamicsa, programera serije Tomb Raider.