in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Broj istovremenih igrača je nevjerovatan: Elden Ring je sada Steamova šesta najveća igra ikad!

Gaming

Prema podacima koje prati SteamDB, Elden Ring je sada šesta najveća Steamova igra ikada u smislu istovremenih igrača.

RPG koji je postigao nevjerovatne kritike kada je lansiran prošlog mjeseca, vidio je više od 950.000 igrača koji su istovremeno igrali igru, nadmašujući naslove kao što su Valheim, Fallout 4 i Grand Theft Auto V.

Jedine igre koje mogu pobijediti ovaj broj su:

  • Playerunknown’s Battlegrounds – 3,257,248
  • Lost Ark – 1,325,305
  • Counter-Strike: Global Offensive – 1,308,963
  • Dota 2 – 1,295,114
  • Cyberpunk 2077 – 1,054,388

Prilikom lansiranja, VGC je izvjestio da je Elden Ring postigao više od 764.000 istovremenih igrača, što je gotovo šest puta više nego što je Dark Souls III ikada postigao. Ovaj novi broj od samo jedan milion stavlja još veći fokus na to koliko je uspješan Elden Ring.

Međutim, prijem Elden Ringa od strane igrača nije bio tako jak kao reakcija kritičara. Igra je dobila i značajan broj negativnih recenzija od korisnika PC izdanja. To se uglavnom svodilo na probleme poput mucanja, problema s brzinom kadrova i nedostatka podrške za nestandardne veličine monitora.

Jedna korisnička recenzija navodi: “Borba za održavanje 60fps/1080p na [GeForce RX] 3080, masivno mucanje i pad na sredinu 20-ih, srušio se četiri puta unutar dva sata vremena igre, ograničenje od 60fps i bez ultraširoke podrške”.

Igra je počela dobivati ​​nadogradnje, ali izvedba u svim verzijama ostaje donekle problem, iako se čini da to ne doživljava svaki igrač. Igrači su već počeli istraživati ​​Elden Ring do kraja, a jedan igrač je čak pronašao tajnu arenu koja bi mogla ukazivati ​​na nadolazeći DLC za više igrača.

Prema digitalnim i fizičkim GSD podacima o prodaji objavljenim na GamesIndustry.biz, najnovija igra FromSoftware prodana je više od dva puta više od Horizon Forbidden Westa, a čak je i nadmašila velika lansiranja od prošle godine, kao što su Cyberpunk 2077 i Assassin’s Creed Valhalla.