in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Martha is Dead je previše strašan horor za PlayStation? Za Xbox i PC to nije slučaj

Fizičko izdanje PlayStation verzije je odloženo zbog ovih izmjena

PlayStation verzija predstojeće horor igre Martha is Dead je morala da bude modifikovana da bi se izbacili određeni elementi, iako će ovaj naslov bez izmjena biti objavljen za Xbox i PC.

Nije jasno šta je tačno moralo da se modifikuje, ali ova igra čudnog imena je već poznata po veoma brutalnom predstavljanju horor scena, čak i u trailerima. Najava za ove izmjene i odlaganje je stigla u tvitu objavljenom samo deset dana prije planiranog puštanja u prodaju.

Izražavajući „žaljenje“ zbog ove promjene, izjava programera je prethodila upozorenjem da je igra uvijek bila namijenjena odrasloj publici i da se „sastoji od potencijalno neprijatnih scena i tema koje mogu da uznemire neke igrače“.

Također je najavljeno da će fizičke verzije na PlayStation-u biti odložene za “nekoliko sedmica“.

Autori su dodali i da “na PC i Xbox verzije Martha is Dead nisu uticale ove promjene, i da će na tim sistemima igra biti objavljena onako kako je originalno planirano.”

Martha is Dead je mračan psihološki triler koji obećava višeslojni narativ pomiješan sa realnim lokacijama i mješavinom prave historije, sujevjerja i raznih psiholoških poremećaja.

Martha is Dead stiže digitalno na PlayStation 4 i 5, Xbox i PC 24. februara. Fizičke verzije igre za Xbox će biti dostupne istog dana, dok će kolekcionari igara u kutijama za PlayStation morati da sačekaju još koju sedmicu, navodi IGN.