in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Čuveni mit o kralju Arturu sa dark fantasy twistom / King Arthur: Knight’s Tale dolazi uskoro na PC!

PC verzija

King Arthur: Knight’s Tale dolazi uskoro na naše PC mašine (ali i konzole) iz kuhinje Neocore Games-a, studija poznatog po osrednjem Diablo klonu Warhammer Inquisitor i Van Helsing igrama.

Sa svojom jedinstvenom mješavinom strateške borbe, Diablo-like lutanja po mapi i upravljanja zamkom, King Arthur: Knight’s Tale za sada djeluje kao dinamično i dobro ostvarenje koje se oslanja u velikoj mjeri na kvalitetan narativ. Iako se labavo drži priče o legendarnom kralju svih Britanaca, definitivno nećete morati da budete upoznati sa mitom da biste mogli ispratiti kampanju.

Za one koji prvi put vide ovu igru slijedi kratko sumiranje do sada poznate priče. Radnja se odvija na mitskom ostrvu Avalon koje je mjesto večnog počinka svih ratnika iz arturovske legende. Zbog zla koje je obuzelo Artura, Avalon se promijenio do granice neprepoznatljivosti i na vama je da ubijete čuvenog kralja i da vratite ravnotežu. Zanimljivo je što je glavni protagonista Arturov neprijatelj Mordred koji uz pomoć svojih saveznika mora da vrati Kamelot u prethodno stanje uspostavljajući vlast koja će biti blagonaklona ili vođena čeličnom pesnicom.

Borba je poteznog tipa, XCOM-lite sa smanjenim brojem mehanika ali dovoljno izazovna da bude tvrd orah i najvećim zaljubljenicima u žanr. Neprijatelji su raznoliki, od mitskih bića iz keltske i britanske mitologije do neupokojenih demonizovanih vitezova koji se spominju u samoj priči. Iako su određeni momenti upitni, cjelokupan paket za sada djeluje veoma solidno i nadam se da će ostatak igre imati isti momentum jer je priča dobro napisana i drži pažnju.

Nakon izuzetno dugog vremena provedenog u Early Access King Arthur: Knight’s Tale stiže na PC 29. marta, 2022. dok se verzija za konzole očekuje do kraja godine, navodi IGN.