in ,

(VIDEO) Lost Ark dodaje nove servere zbog velikog broja igrača

MMO je za samo dva dana postao druga najigranija igra na Steam-u

Lost Ark je za samo dva dana od svog zvaničnog izlaska postao druga najigranija igra na Steam-u. Ova počasna titula dolazi i sa svojim posljedicama jer su developeri sada primorani da dodaju nove evropske servere kako bi se izborili sa velikim brojem igrača.

Developer Smilegate je u svom blog postu izjavio da tim radi ”punom parom” kako bi dodao nove servere. Iako nam tačan broj nije poznat, znamo da postojeći Lost Ark regioni posjeduju između sedam i 19 servera, tako da i u ovom slučaju možemo očekivati nešto slično.

Igrači nažalost neće moći da prebace svoje postojeće karaktere na nove servere. Smilegate je istakao da je novi region servera namijenjen novim igračima ili onima koji se još uvijek nisu ”raskomotili” na jednom od već postojećih servera.

Studio je izjavio da na novom regionu radi ”bez prestanka”, ali je dodao da igrače čekaju ogromni redovi sve dok novi region ne bude u potpunosti implementiran.

Kako bi proslavio zvanični izlazak Lost Ark-a, a možda se i zahvalio fanovima na strpljenju, Smilegate svim igračima poklanja specijalni bundle, u kojem možete osvojiti mount po izboru, kolekciju skinova, i druge nagrade, navodi IGN.

Lost Ark je dostupan na Steam-u i potpuno je besplatan.