in

God of War više nikad neće biti isti: Mijenja se radnja antologijske igrice

Developer God of War naslova, koji stiže ekskluzivno na PS4, objavio je kako je napuštanje grčke mitologije tek početak, a franšiza bi nas jednoga dana mogla povesti u stari Egipat ili nas upoznati s kulturom Maya.

Sonyjev nadolazeći God of War za PlayStation 4 predstavlja značajnu reorganizaciju za serijal. Naime, nova igra odbacila je korijene grčke mitologije, a umjesto toga čvrsto je namjerila da će svoje fanove i druge igrače pobliže upoznati s nešto manje poznatom nordijskom mitologijom.

Međutim, developer Sony Santa Monice nedavno je sugerisao da se franšiza ne namjerava zadržavati ni istražujući dijelove germanskih mitova već se njeni planovi protežu i prema drugim erama.

Konkretno, direktor igre Cory Barlog poručio je da su „grčke igre bile grčka era God of Wara“, a s obzirom na to da obožavatelji kritiziraju serijal zbog „ustaljenosti“, Sony Santa Monica smatra da je došlo vrijeme da inoviraju serijal prije nego isti bude osuđen na smrt.

Kao posljedica toga, mitološki sistem vjerovanja nadolazeće videoigre veže se uz nordijsku eru, a jednog dana God of War možda bi nam mogao predstaviti historiju starog Egipta i drevne civilizacije Maya iz svoje perspektive.

Budući da je vrijeme radnje Assassin’s Creed Originsa značajno pomoglo franšizi da se vrati staroj slavi, želja developera za upoznavanjem egipatske mitologije ne bi trebala previše čuditi, a kultura Maya dovoljno je zanimljiva i misteriozna da u isto vrijeme iznenadi i očara publiku.

Nakraju treba naglasiti da Barlog sanjari o tome da God of War kao franšiza postane znatno veća i važnija nego što trenutno jest, drugim riječima, nada se da će doseći razinu popularnosti u kojoj uživaju Uncharted i već spomenuti Assassin’s Creed.