in

Hakeri su obećali neodbranjivi hack Nintendo Switch konzole

Tim koji je sudjelovao u probijanju zaštite Xbox 360 konzole najavio je da će hakirati Nintendo Switch u proljeće ove godine.

Nintendo Switch možda neće još dugo biti zatvoren sistem. Već postoje načini kako na konzolu instalirati stvari koje nisu službeno odobrene od strane Nintenda, iako su te metode ograničavajuće i traže od vas da konzolu držite na starijoj verziji firmwarea, odnosno da ju ne spajate na internet. No, hakerski tim pod nazivom Team Xecuter hvali se da su pronašli način kako “otključati” Switch bez obzira na verziju softvera koji se koristi.

Team Xecuter poručuje kako će svoje hakersko rješenje podijeliti sa svima u proljeće ove godine. Za sada nije poznato koliku će slobodu ova metoda hakiranja ponuditi korisnicima i hoće li ovo eventualno dovesti do piratizacije igara na Switch platformi. U najboljem slučaju Switch bi ovime mogao dobiti neke korisne aplikacije poput preglednika interneta ili možda čak aplikacije za streamanje igara s PC-a.

Naravno, od svega ovoga možda ne bude ništa jer je ekipa ovom objavom Nintendu skrenula pozornost na sebe. A u pitanju ipak nisu neki amateri s obzirom da je Team Xecuter aktivan već 16 godina i sudjelovali su na razbijanju zaštite Xbox 360 konzole.