in

Developer Bayonette i Nier: Automate kani izdati dva vlastita IP-a

Izvršni direktor i suosnivač Platinum Gamesa otkrio je da slavni japanski developer trenutno radi na čak dva nova neovisna naslova koja će posjedovati u potpunosti.

Prošle godine saznali smo da glasoviti japanski tim Platinum Games, tvorac Bayonette i NieR-a, planira izdati novu igru koju će sam posjedovati, a nedavno je otkriveno da se ne radi samo o jednom naslovu već dva neovisna IP-a. Naime, izvršni direktor i producent Atsushi Inaba izjasnio se da je studio proširio svoju prvobitnu viziju uključivanjem druge potencijalne videoigre, no oba projekta zasad se kriju iza guste magle.

Nadalje, Inaba je naveo da ne mogu „sastaviti AAA naslov, koji će vrijediti 10+ miliona dolara, jer ne posjeduju takvu vrstu novca kao neovisni developer“. Stoga će oko 20 ljudi raditi na svakoj igri, no usprkos tomu ne planiraju „skrenuti na indie put“. Dakako, Platinum će raditi svari na svoj način i ne namjerava tražiti ideje od drugih kompanija. „Za nas razlog zbog kojeg to želimo napraviti je motivirati ljude koji ovdje rade. Želimo im dati priliku da naprave vlastitu videoigru“, zaključio je Atsushi.