in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Mobillni gaming: Sony radi na kontrolerima za pametne telefone

Gaming

Čini se da Sony ponovno podiže napore prema igranju igara na pametnim telefonima. Patent tvrtke otkrio je da bi mogli raditi na kontroleru poput PlayStationa koji se povezuje s vašim pametnim telefonom.

Za one koji nisu znali, ovo ne bi bio prvi put da je japanski tehnološki div pokušao učiniti igranje prenosivijim. Još 2011. godine tvrtka je napravila Sony Ericsson Xperia Play telefon, ubiti telefon s kliznim mehanizmom koji je sadržavao joypad i gumbe koji su bili slični kontroleru popularnih igraćih konzola, podsjeća Gizmochina.

Iako je koncept bio prilično inovativan i ispred svog vremena, tehnologija je u to vrijeme bila prilično ograničavajuća. Igranje intenzivnih 3D igara u to je vrijeme bilo nemoguće s hardverom koji je bio pri ruci, a uz današnji stepen razvoaj hardvera to ne da nije moguće, nego je postalo uobičajeno.

Sada su pametni telefoni za igre prilično popularni na tržištu, oni koji nude vrhunske specifikacije i opcije koje mogu igrati intenzivne naslove za više igrača poput PUBG-a. Nadalje, kompanija je nedavno patentirala novi kontroler poput PlayStationa koji je namijenjen isključivo pametnim telefonima. Međutim, nemamo načina da znamo podržava li i DualSenseove vibracijske motore.

Prošle godine je bilo glasina o Xperia Play 2, koja na kraju nije objavljena ili samo još nije došlo pravo vrijeme.

Ako je ovaj proizvod stvaran, to bi značilo jednu od dvije stvari, ili da kompanija radi na dodatku koji se uklapa u bilo koji pametni telefon za dodatne kontrole igara, ili da je Xperia Play uređaj koji bi nudio streaming igara (PS Now) s funkcionalnošću pametnog telefona.