in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poznato kada stiže novi iPhone SE

Novi detalji

Apple navodno radi na novom iPhone SE modelu su svježe informacije koje dijeli TrendForce, istraživačka kompanija iz Tajvana.

Očekuje se da će iPhone SE treće generacije biti lansiran u prvom tromjesečju 2022, a navodi se da će ga Apple najvjeroj+vatnije objaviti do kraja marta 2022. godine.

Istraživačka kompanija tvrdi da će osim lansiranja navodnog iPhone SE u prvom tromjesečju 2022., Apple imati i četiri modela u drugoj polovici godine. Očekuje se da će stići kao telefon srednjeg ranga s podrškom za 5G povezivanje. Očekuje se da će Appleov obujam proizvodnje za sljedeću godinu doseći 25 do 30 miliona jedinica, tvrdi kompanija.

Pouzdani Appleov analitičar Ming-Chi Kuo otkrio je da će izgled iPhonea SE 2022 biti sličan postojećem modelu iPhone SE 2020. Stoga se očekuje da će zadržati 4,7-inčni zaslon. Samo velika promjena iPhone SE 2022 se očekuje da ponudi je uključivanje novog procesora koji će donijeti podršku za 5G povezivanja. Iako izvještaji tvrde da zadržava stari dizajn, ipak se svi nadamo nekoj laganoj promjeni.

iPhone SE 2020 posudio je mnoge opcije od iPhonea 8 i došao s nadograđenim unutarnjim elementima poput Apple Bionic A13 čipa. Vjerovatno bi iPhone SE 2022 mogao imati Apple A15 Bionic, koji pokreće iPhone 13 seriju koja je debitirala ove godine.

Glasine također upućuju na postojanje iPhonea SE Plus. Međutim, u novom izvještaju nema informacija o tome, navodi Gizmochina.