in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Problem koji ih uznemirava: Battlefield 2042 igrači peticijom traže još jednu promjenu!

Battlefield 2042 igrači imaju još jedan problem koji ih uznemirava

Battlefield 2042 igrač, sa nadimkom “Shadow”, je pokrenuo peticiju u nadi da će DICE i EA dodati podršku za miš i tastaturu u verziju Battlefield 2042 igre za konzole. Trenutno je skupljeno preko 10.000 potpisa igrača.

Podrška za više platformi je postala karakteristika sve većeg broja pucačina iz prvog lica, a uz to ide i podrška za miš i tastaturu na konzolama. Ipak, to nije slučaj sa Battlefield 2042 i igrači nisu sretni zbog toga.

EA je nedavno objavila na Battlefield 2042 blogu sljedeću izjavu:

“Čuli smo vaša pitanja o podršci za miš i tastaturu za konzole. Možemo potvrditi da to nećemo podržavati na konzolama tokom lansiranja Battlefield 2042, ali još uvijek istražujemo različite opcije”.

Kreator peticije odgovorio je u opisu peticije:

“Iako su pomenuli da još istražuju tu mogućnost, vjerujem da funkciju podrške za miš i tastaturu nećemo vidjeti još dugo – ako se ikada pojavi”.

U peticiji se dalje navodi da su performanse i cijena Xbox Series X/S i Playstation 5 konzola postali dostojna konkurencija u odnosu na sklapanje PC konfiguracije, a posebno zbog nestašice hardvera, prenosi Digitaltrends.

Pošteno je, kako tvrdi Shadow, da igrači na konzolama imaju pristup istim funkcijama kao i PC igrači.