in

Call of Duty: WWII sedmu sedmicu za redom najprodavanija igra u UK-u

UKIE, neprofitna organizacija sa sjedištem u Londonu, objavila je danas kako je igra Call of Duty: WWII već sedmu sedmicu za redom na prvom mjestu tabele najprodavanijih videoigara u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dok su Call of Duty: WWII, FIFA 18 i Star Wars Battlefront 2 ostali na istim pozicijama kao i prošle sedmice, četvrto mjesto na listi zauzeo je PlayerUnknown’s Battlegrounds – igra čija je Xbox One verzija stigla na tržište 12. decembra ove godine. Assassins Creed Origins ostao je na petoj poziciji kao i što je bio i prošle sedmice, a Super Mario Odyssey spustio se s četvrte pozicije na šesto.

Igra je dostupna na Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One platformama od 03. novembra ove godine gdje je primila uglavnom pozitivne ocjene od recenzenata zbog njenih vizuala, multiplayera i povratku u razdoblje drugog svjetskog rata. Samo tokom prva tri dana od dolaska na tržište, igra je uspjela ostvariti prihod od čak 500 miliona dolara. Što se tiče korisničkih recenzija na Steamu, prikupila ih je sveukupno 11,8 hiljada od kojih je 7,1 hiljada ocijenjeno pozitivno.