in

Developer Deus Ex serijala ubuduće će se fokusirati na pružanje online iskustva

Eidos Montréal, studio iza Tomb Raider reboota te moderne Deus Ex franšize, obznanio je da će od sada pa nadalje raditi na izgradnji online iskustva u svojim videoigrama.

Eidos Montréal, veliki kanadski studio kojeg posjeduje Square Enix, kroz deset godina postojanja u svoj portfelj dodao je modernu Deus Ex franšizu, reboot slavnog Tomb Raider serijala te Thief iz 2014. godine. Nije pretjerano reći da neki od spomenutih naslova uistinu pružaju izvrsno singleplayer iskustvo, međutim, Eidos smatra da je došlo vrijeme da idu korak dalje. Drugim riječima, čelnik studija otkrio je da će Eidos ubuduće staviti naglasak na online igranje.

U Eidos Montréalu konstantno nastojimo kreirati inovativna i uzbudljiva iskustva za igrače širom svijeta. Posljedično, stavljamo dodatni naglasak na online iskustva u našim videoigrama te igračima i dalje nastojimo pružati nezaboravan i dojmljiv sadržaj. Kroz inherentnu interaktivnost online igranja, naši univerzumi dobit će priliku da napreduju sada i u budućnosti. Da bismo to postigli, gradimo timove i alate koji podržavaju naše ambicije.

U kratkim crtama, to znači da će nadolazeći Tomb Raider i Deus Ex naslovi, kao i Guardians of the Galaxy na kojem navodno rade, najvjerovatnije sadržavati multiplayer komponentu i s time u vezi – mikrotransakcije.