in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prerada igre Dead Space inspiraciju navodno vuče od Resident Evila 2

Brojne sličnosti

Čini se kako je planirana reimaginacija Dead Space serijala zapravo prerada prve igre inspirirana uspjehom Capcomovog Resident Evila 2.

Nedavno smo čuli glasine kako se uskoro vraća serijal Dead Space. Ranije se šuškalo da će taj povratak biti reimaginacija horor avanture iz 2009. prije nego još jedan nastavak serijala. Sada se vjeruje kako će novi Dead Space zapravo biti prerada onog originalnog, navodi Hcl.hr.

Ništa još nije potvrđeno, ali navodi se kako je Electronic Arts inspiriran Capcomovim oživljavanjem starijih igara iz serijala Resident Evil. Iako je i ekipa iz Capcoma jedno vrijeme smatrala da igre s naglaskom na horor više nisu isplative, prerade Resident Evila 2 i 3 zajednički su prodale više od sedam miliona kopija.

I sam Electronic Arts imao je zaokret u politici poslovanja zadnjih nekoliko godina. Jedno su vrijeme vjerovali da više niko ne kupuje single-player igre, a onda im je jedna od najprodavanijih igara bila single-player avantura Star Wars Jedi: Fallen Order.

U glasinama se spominje da bi prerađeni Dead Space mogao imati mehanike iz kasnijih igara svog serijala, a vjeruje se da koristi imao od grafičkih efekata koji ranije nisu bili izvedivi na konzolama sedme generacije.

Igru koju razvija studio EA Motive navodno bismo trebali vidjeti 22. jula, za kada je zakazana prezentacija EA Play Live.