in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jedine bez podrške: Netflix se više ne može gledati na Nintendovim konzolama

Nintendove konzole sada su jedine konzole bez podrške za streaming servis Netflix nakon što je ista isključena za stare 3DS i Wii U platforme.

Streaming usluga Netflix danas je dostupna praktički na svakom uređaju. Prije nego su naši televizori postali pametni, konzole su bile idealni uređaji za konzumiranje Netflixovih sadržaja. S vremenom više nije bilo bitno ima li konzola aplikaciju za Netflix ili nema, ali podrška je najvećim dijelom ostala prisutna. I dan danas tako možete gledati Netflix na starim PlayStation 3 i Xbox 360 konzolama, objašnjava Hcl.hr.

Međutim, od ovog mjeseca nema više “Netflixa & chillanja” na Nintendu. Zaključno s 30. junom 2021. ugašena je podrška za Netflix na Nintendo 3DS i Wii U konzolama. Na staroj Wii konzoli Netflix ne radi od 2019. godine, a na Switchu nije službeno podržan, tako da je ovo prvi put u više od deset godina otkakao se na Nintendovim konzolama ne može gledati Netflix.

Naravno, vijest nije tragedija i dobra prodaja Nintendo Switch konzole pokazala je da korisnicima nije bitno što na njoj nema Netflixa. Ipak, svejedno je čudno da su Nintendo i Netflix ovako “prekinuli” i nije skroz jasno gdje je problem. Na Switchu postoji nekoliko aplikacija za streaming usluge, npr. YouTube i Hulu, a ne vjerujemo da su iz Netflixa nezainteresirani za Switch kao platformu sa skoro stotinu miliona korisnika. Kako stvari sada stoje, Nintendo je valjda jedina tvrtka na čijim se uređajima više ne može pokrenuti najpopularniji streaming servis.