in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Profesor Baltazar dobit će svoju videoigru

Sjećate se?

Domaći studio Gamechuck uhvatio se posla prvog prebacivanja slavnog crtanog filma Baltazar u virtualni oblik videoigre.

Evo jedne interesantne vijesti za sve one koji su u drugoj polovici 20. stoljeća odrastali na hrvatskoj animiranoj seriji Profesor Baltazar. Simpatični znanstvenik koji rješava probleme svojih sugrađana dobiti svoju prvu videoigru.

Razvoja se pod blagoslovom Zagreb Filma uhvatila zagrebačka tvrtka Gamechuck, a cijeli je projekt već razrađen nakon intenzivnog izučavanja originalne serije i raznih disertacija o njoj.

Prema onome što je Aleksandar Gavrilović iz Gamechucka otkrio za Jutarnji List, igra će biti dvodimenzionalna avantura nalik igrama češkog studija Amanita Design, kao što su Machinarium i Samorost. Cilj je da ostane vjerna originalnom predlošku pa neće imati dijaloge, stoga u Gamechucku planiraju ubaciti naratora priče, ističući kako je taj koncept izvrsno funkcionirao u igrama kao što su The Stanley Parable i Bastion.

“Baltazar će šetati gradom i otkrivati razne probleme kojima će se zatim baviti ili kroz rješavanje raznih zagonetki ili izradom formule za svoje izume, kao i u crtiću. Svaku stvar koju će vidjeti u gradu, igrač će moći dodati u “škrinju ideja” da bi zatim iz te škrinje mogao kombinirati stvari kako bi stvorio formulu. Kada igrač izabere prave stvari za rješenje problema, Baltazar će se ‘dosjetiti’ formule i stvoriti izum…”, izjavio je Aleksandar Gavrilović.

Igra je trenutno u ranoj fazi pretprodukcije, ali tim se polako širi i optimistično gleda na svoj projekt za kojega smatraju da bi mogao biti zanimljiv svjetskom tržištu, baš kao i izvorni crtić. Interesantno je da bi ovaj projekt mogao rezultirati i budućim suradnjama.

Naime, Gamechuck i Zagreb Film pregovaraju o međusobnim edukacijama u kojima bi ekipa Zagreb Filma učila o produkciji videoigara, dok bi u Gamechucku dobili detaljan uvid u povijest animacije Zagreb Filma.