in ,

Testovi otkrili da Hitman 3 bolje izgleda na Xboxu nego na PS5

Izgleda da je novi nastavak Hitman serijala u blagoj prednosti na Xbox Series X konzoli u donosu na PS5, a glavni faktor je to što Microsoftova konzola podržava matičnu 4K rezoluciju, piše Play.co.rs.

IO Interactive je jučer izbacio Hitman 3, a iako je igra imala problema sa serverima, naslov je za sada zaradio uglavnom dobre kritike. Vlasnici Xbox Series X posebno treba da budu radosni, jer prema izveštajima, očekuje ih malo bolje iskustvo igranja nego na ostalim sistemima.

Digital Foundry je izbacio video koji pokazuje da konzola pokreće igru u prirodnoj 4K rezoluciji (Series S podržava 1080p rezoluciju), dok je PlayStation 5 ograničen na 1800p. Poznati sajt za testiranje softvera i hardvera je primijetio da su sjenke na Xbox Series X veće rezolucije, a to vrijedi napomenuti jer je Hitman špijunska igra u kojoj se dosta koristi osvjetljenje i sjenke. Tri nove konzole stabilno guraju igru na 60 frameova po sekundi dok starije konzole rade na 30. Izvještaj također dodaje da određeni dijelovi igre više opterećuju Xbox Series X nego PS5, pa dolazi do pada frameova.

Završno poglavlje World of Assassination trilogije priča mnogo mračniju priču, koju nismo do sada vidjeli u serijalu, a IO Interactive u ovom naslovu je izabrao direktniji pristup naraciji. Mnoge gaming redakcije su veoma pozitivno ocijenile novi naslov, Play.co.rs.