in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Tesla zapošljava na vrlo neobičnu poziciju

Elon Musk je poznat kao veoma pričljiv milioner koji je često aktivan na Twitteru. Kao takav je, očekivano, dosta česta meta nezadovoljnih kupaca Teslinih automobila, kao i brojnih trolova koji ga svakodnevno nastoje isprovocirati.

Uz navodno prošlogodišnje gašenje Teslinog sektora za odnose s javnošću, kompanija traži nove načine kako “zaštititi” svog harizmatičnog šefa.

Odgovor je, sudeći prema oglasu za posao objavljenom na Teslinoj stranici – “energy customer support specialist” ili, sudeći prema opisu posla – osoba koja će umjesto Muska odgovarati hrpi trolova, prenosi Daily Mail.

Tesla Energy Support Specialisti rješavat će različite potrošačke probleme te u isto vrijeme pružati  korisničku podršku, piše u oglasu. Uloga specijaliste bit će rješavanje, odnosno odgovaranje na prigovore kroz odgovarajuće kanale te odgovaranje na eskalirane situacije na društvenim mrežama usmjerene direktoru – koristeći kritičko razmišljanje.

Kvalifikacije i zahtjevi uključuju iskustvo rada u centru za pozive, mogućnost razmišljanja izvan kutije i stav timskog igrača. Iznos plate, doduše, nije objavljen.

Musk je, podsjetimo, vrlo aktivan na Twitteru, dok je sama Tesla naširoko poznata kao kompanija s jako lošom tehničkom podrškom, što rezultuje prigovorima na tehničke kvarove usmjerene direktno prema njemu. Obzirom da je kompanija navodno prošle godine ugasila odjel za odnose s javnošću, izvjesno je da traže nekoga ko će “ublažiti” takve napade na Muska.

Posao je moguće raditi od kuće, a radi se 8 sati dnevno. Ovo nije nimalo čudno s obzirom da Musk trenutno ima 42.6 miliona pratioca na Twitteru i dijeli bar jedan tvit dnevno u kojem priča o SpaceX-u, novim tehnologijama u Tesli, šalje memove ili se prepire sa neistomišljenicima.