Picture by www.edwardmoss.co.uk All rights reserved Playground games Leamington
in

Razvojni tim Playground Games radi na akcijskom RPG-u otvorenog svijeta

Razvojni tim Playground Games otvorio je podružnicu glavnog studija te udvostručio radnu snagu na ukupno 400 zaposlenika.

Britanski razvojni tim Playground Games prije sedam godina osnovali su talentirani zaposlenici Codemastersa, Criteriona, Sony Liverpoola i brojnih drugih studija. Ekipa je od tada radila isključivo na igrama Forza serijala, odnosno arkadnom dijelu istoga kroz tri Forza Horizon igre. Početkom ove godine obznanili su odluku o širenju studija i radu na projektima izvan racing žanra, a sada su istu konačno proveli u djelo.

Playground je otvorio prvu podružnicu svog studija, a da to nije tek usputna investicija govori podatak da je novi studio veličinom jednak postojećem. Drugim riječima, Playground Games upravo je otvorio studio koji broji 200 zaposlenika, čime su poduplali dosadašnju radnu snagu. Među zaposlenicima su angažirani i neki vrlo iskusni developeri koji su radili na igrama kao što su GTA 5, Metal Gear Solid i nedavni Hellblade.

O njihovom prvom projektu za sada ne znamo mnogo, ali barem su nam definirali žanr. Radit će na akcijskoj RPG igri otvorenog svijeta. Nisu male šanse da bi ta igra mogla biti ekskluzivna za Microsoftove platforme. Premda je Playground Games nezavisan tim, svih dosadašnjih sedam godina svog poslovanja proveli su u partnerstvu s Microsoftom. S obzirom da je MS za budućnost najavio investiranje u ekskluzivnu podršku softvera, lako je moguće da bi nova igra Playgrounda mogla biti vjerna Xboxu.