in

Steam dobio proširenu podršku za Xbox kontrolere

Sve više PC igrača koristi kontrolere u kombinaciji sa Steamom pa ekipa iz Valvea posvećuje sve više pažnje dodavanju funkcionalnosti kontrolera na Steam platformi.

Za razliku od prijašnjih godina, Steam nativno podržava novije verzije kontrolera te njihove mogućnosti. Podrška za PlayStation 5 kontroler stigla je odmah po pojavi DualSensa, ali sad je malo ljubavi dobila i postava kontrolera Xbox konzole.

Proširenu podršku na Steamu tako sada imaju svi Xbox kontroleri. Sada je u igrama na Steamu moguće spojiti više od četiri Xbox kontrolera istovremeno, a modificirati se mogu stražnje tipke Xbox Elite kontrolera te Share tipka na Xbox Series X kontroleru. Aktivirana je i podrška za vibraciju triggera u igrama koje to podržavaju.

Jedna novost također je dodana i u postavke DualSense kontrolera na Steamu. Od sada je tako moguće ugasiti LED svjetlosnu oznaku na kontroleru koja pokazuje redni broj kontrolera kad ih je spojeno više. Ako je spojen samo jedan DualSense kontroler, oznaka neće svijetliti dok se ne spoji drugi.