in

Tvorac Football Managera kaže da ga agenti pokušavaju podmititi za bolje ocjene fudbalera u igri

Igre iz serijala Football Manager imaju toliko dobru skautsku mrežu za prikupljanje informacija i procjenjivanje fudbalera da neki manje bogati klubovi koriste te igre kao alat za skautiranje potencijalnih meta.

Samim tim, definitivno nije svejedno kako je ocijenjen neki fudbaler u Football Manageru. Znaju to i sami agenti fudbalera pa su neki od njih pokušali utjecati na to koje će ocjene ekipa Sports Interactivea dati njihovim klijentima.

Otkrio je to voditelj studija Miles Jacobson u podcastu The Football Manager Show tvrdeći kako ti agenti nisu naišli na razumijevanje.

– Pokušavali su me podmititi da povisim statistike, ali oni koji su me to pitali znaju da me to više nikad neće pitati. Jer ja nisam taj kojeg mogu podmititi – poručio je Jacobson.

Jasno je, dakako, zašto su neki i pokušali takvo nešto. S obzirom da sve više klubova koristi bazu podataka Football Manager igara, bolje ocjene fudbalerima mogu donijeti iunosniji transfer za istog, a kako agenti uzimaju svoju proviziju od transfera, to i njima onda donosi veću zaradu, prenosi Hcl.hr.