in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Deset igara za PC i konzole koje definitivno trebate isprobati ovog ljeta

Ako odlučite ljetne dane provesti kod kuće, pronašli smo igre za PC i konzole koje svakako trebate isprobati

Ako odlučite ljetne dane provesti kod kuće, pronašli smo igre za PC i konzole koje svakako trebate isprobati.

Najbolje igre za PC

Rocket League

Foto: Psyonix

Fudbal, ali s automobilima? Pa to mora biti dobro! Rocket League je brza igra u kojoj se vozila sudaraju pri velikim brzinama kako bi, tu i tamo, uspjela ugurati loptu u mrežu. Moguće je igrati turnire jedan na jedan, u timovima, pa i zamijeniti fudbalsku loptu hokejaškim pakom.

Sekiro: Shadows Die Twice

Foto: Activision

Ova samurajska rezačina nudi vjerovatno najbolje borbe mačem na PC-u i bogat svijet za istraživanje, pun iznenađenja i neobičnih likova. Vještine potrebne kako biste savladali neprijatelje u borbama na život i smrt nije lako savladati, ali je nezamjenjiv osjećaj zadovoljstva jednom kad uspijete u tome.

Disco Elysium

Foto: ZA/UM

Glavni junak Disco Elysiuma zvuči kao krajnje otrcani kliše, ipak ova igra će vas iznenaditi gotovo na svakom koraku svojom kompleksnošću, imaginacijom i duhovitošću. Borbe su verbalne i nevjerovatno zabavne, naročito kad se u razgovor upletu različiti aspekti vaše psihe. Pametna, atmosferična i vrlo zabavna igra.

What Remains of Edith Finch

Foto: Annapurna Interactive

Ako ćete ove sedmice odigrati samo jednu igru u žanru istraživanja iz lične perspektive, nemojte propustiti ovaj dragulj koji prikazuje koliko dobre one mogu biti. Korak po korak, uz otkrivanje novih sjećanja, gradit ćete bolje razumijevanje svoje imaginarne porodice i pratiti priču koja bi vam u pojedinim trenucima mogla slomiti srce, a u drugima uljepšati dan.

Portal 2

Foto: Valve

Iako stara skoro pa čitavu deceniju, Portal 2 je igra rješavanja zagonetki koja i dan danas djeluje svježe i intrigantno. Zabavna i zahtjevna, šarmantna i duhovita, nudi hrpu pametnih mozgalica za igru solo i u paru.

Najbolje igre za konzole

Dreams

Foto: Sony Interactive

Dreams kombinuje društvenu mrežu, alat za stvaranje i niz manjih, međusobno povezanih igara u kojima možete dati oduška svojoj kreativnosti na područjima kao što su animacija, muzika i umjetnost. I onda sve to podijeliti s drugima.

Ori and the Will of the Wisps

Foto: Xbox Game Studios

Kao bijeli duh čuvar Ori morat ćete skakati, penjati se, kliziti i plivati od jedne do druge platforme kako biste riješili složene zagonetke, pazeći pritom da ne ostanete bez energije. Također se možete takmičiti s drugim igračima, nastojeći riješiti zagonetke prije drugih.

Call of Duty: Modern Warfare + Warzone

Foto: Activision

Omiljena pucačina iz prvog lica postala je jedna od najprodavanijih igara prošle godine, iako je u prodaju puštena tek u oktobru. Modern Warfare sam po sebi je impresivan zbog uzbudljive akcije i besprijekorne grafike, a s besplatnim dodatkom Warzone dobio je i opciju Battle Royal.

FIFA 20

Foto: EA Sports

Legendarna fudbalska igra s kojom znate na čemu ste i koja ne samo što neće razočarati, već će vas i iznenaditi ponekim skrivenim draguljem.

Fortnite

Epic Games

Fortnite se proširio svijetom munjevitom brzinom, i pospiješio uspon čitavog žanra Battle Royale do  neslućenog nivoa. Besplatna i nevjerovatno zabavna igra, pogotovo ako uspijete biti zadnji koji će ostati na nogama.