in

LOVELOVE WOWWOW

HP predstavio novi laptop za gamere

Novi dizajn bi trebao pozicionirati Omen kao multifunkcionalni PC

Kompanija HP predstavila je najnoviju verziju laptopa Omen 15 koji je namijenjen gamerima i košta 999 dolara.

Omen 15 ima jako lijep dizajn, plavi logo u obliku dijamanta, a tanji je za 11% od prethodnika. Njegova debljina iznosi 22,5 mm, a 15,6-inčni ekran je pričvršćen novom šarkom od 180 stepeni.

Novi dizajn bi trebao pozicionirati Omen kao multifunkcionalni PC te zadovoljiti kupce koji žele laptop za surfanje internetom i igranje igara. Novi model izgleda jednostavnije od drugih Omen modela, a estetski će bolje odgovarati uredima.

Kada je riječ o specifikacijama, može se dobiti s Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q grafikom i Intel Core i7 H-series procesorom ili sa AMD Ryzen 7 H-series procesorom. Ovo je prvi Omen koji je dostupan sa AMD procesorom i prvi koji je dostupan u dvije opcije kada je riječ o bojama. Verzija s Intelovim procesorom je crna, dok je AMD verzija u srebrenoj boji. U konfiguraciji je 32 GB RAM-a (DDR4) i do 1 TB PCIe SSD memorije ili dva PCIe SSD diska s RAID 0 podrškom.

Kupci mogu izabrati OLED panel, UHD 120 Hz panel ili FHD 300 Hz panel.

HP je predstavio i Pavilion Gaming 16, svoj prvi 16-inčni gaming PC. Iz HP-a su rekli da je kućište jednako veličini 15-inčnog laptopa zahvaljujući tankim ivicama. Ovaj laptop ima Intel Core i7 procesor desete generacije, kao i Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q grafiku. Cijena ovog modela iznosi 799 dolara.