in

LOVELOVE

Rolling Stones zaprijetili Trampu tužbom

Posljednji put je koristio njihov hit “You Can’t Always Get What You Want” na skupu održanom protekle sedmice u Tulsi

Članovi Rolling Stonesa zaprijetili su tužbom predsjedniku SAD Donaldu Trampu jer koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima, piše časopis The Rolling Stone, a prenose agencije.

Posljednji put je koristio njihov hit “You Can’t Always Get What You Want” na skupu održanom protekle sedmice u Tulsi.

Britanski rokeri žale se da Tramp neprestalno koristi njihovu muziku na svojim skupovima još od predsjedničke kampanje 2016, no njihova upozorenja ga dosad nisu spriječila da prekine s time.

Štaviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegova izbornog štaba puštali su njihov hit “Heart of Stone”.

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu postigli to što žele, odlučili su da pojačaju pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmana Mika Džegera i gitaristu Kita Ričardsa, sarađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milion muzičkih i ostalih izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trampa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima.

-Ovo bi mogao biti posljednji put da Tramp u kampanji koristi bilo koju pjesmu koju je napisao dvojac Džeger/Ričards. Ako se Donald Tramp ne bude pridržavao pravila, suočiće se sa tužbom- rekli su članovi benda u izjavi za The Rolling Stone.

Brojni muzičari, od porodice pokojnog Toma Pitija preko repera T.I. do Nila Yanga, napali su aktualnog američkog predsjednika zbog neovlašćenog korišćenja njihove muzike.