in

Osam vrhunskih timova osiguralo mjesto za Call of Duty World League Championship

Iako u Evropi Call of Duty takmičenja nisu baš popularna kao ona Counter-Strikea, Amerikanci franšizu i dalje smatraju bitnim FPS esport naslovom.

Poput drugih igara, i Call of Duty ima vrhunske timove koji se natiču na najvišoj razini, a njih 16 imali su prilike pokazati to protekle sedmice u američkom Ohiu. Neki su dobili priliku takmičiti se se idući mjesec na velikom LAN eventu s nagradnim fondom od sedam brojki.

Čak 16 Call of Duty timova otputovalo je u Columbus, Ohio kako bi se takmičili na North American Last Chance Qualifieru za najveći turnir u Infinte Warfareu. Osam od njih osiguralo je svoja mjesta za Call of Duty World League Championship u avgustu s nagradnim fondom od 1,5 miliona dolara. Echo Fox, Projekt Evil, Str8 Rippin, Allegiance, Rogue, 3sUP, Team Kaliber i Lethal Gaming timovi su koji su kvalificirani za glavni LAN događaj sljedećeg mjeseca, no neki nisu imali toliko lagan put do osiguravanja svoga mjesta.

Echo Fox i Projekt Evil bile su prve dvije momčadi koje su se kvalificirale za Call of Duty World League Championship. Lisice su na svom putu pobijedile FallenGodz i Havok Esports, dok je Projekt planove pomutio Precision Esportsu i Rogueu. Str8 Rippin imao je nešto teži matchup protiv Amity Esports, no na kraju su pobijedili 3-2 zahvaljujući mladom Brandonu “Dashy” Otellu, a Allegiance je pokazao dominaciju ne izgubivši niti jednu mapu i imajući rezultat 6-0 na kraju eventa.

Rogue, 3sUP, Team Kaliber i Lethal Gaming preostale su četiri momčadi koje su kroz losers bracket došle do spomenutog velikog Call of Duty turnira. Nakon što su izgubili od Projekt Evila, dečki iz Roguea probudili su se i ugasili snove velikog LAN-a ekipi Edaxa Pro. Poslije gubitka protiv InControl Gaminga, 3sUP je ostvario dvije teške pobjede protiv Amity Esports i Havok Esports, obje rezultatom 3-2. Lethal Gaming svoje mjesto na velikom turniru ostvario je impresivnim povratkom protiv Pnda Gaminga rezultatom 3-2, dok je Team Kaliber istim rezultatom pobijedio InControl Gaming i osigurao svoj prolazak dalje.

Ako je suditi po onome što su ovih osam momčadi pokazale kako bi došle do World League Championshipa, LAN koji započinje 9. avgusta za sve fanove bit će vrhunac Call of Duty takmičenja. Iako se igra ne može usporediti s nekim FPS naslovima poput Counter-Strikea po općenitoj praćenosti i svjetskoj popularnosti, u Americi CoD i dalje ima važnu ulogu u esportu. Turnir će zasigurno biti prepun odličnih mečeva, a fanovi ove franšize i oni koji će to tek postati svakako ga ne bi trebali propustiti.