in

Stiže najesen: Frictional Games najavio Amnesia: Rebirth

Nova igra stavlja vas u cipele žene Tasi Trianon koja se budi usred pustinje u Alžiru

Frictional Games su neko vrijeme objavljivali misteriozne klipove na YouTubeu, a nije im dugo trebalo da zvanično najave novu igru. Vijest će sigurno obradovati ljubitelje horor igara, kao i one kojima je serijal Amnesia posebno drag, sa obzirom na to da se radi o trećem nastavku punog imena Amnesia: Rebirth.

Nova igra stavlja vas u cipele žene Tasi Trianon koja se budi usred pustinje u Alžiru. Izgubila je nekoliko dana, ne zna gdje je bila, šta je radila, gdje joj je pratnja, pa joj je zadatak pronaći odgovore na sva ta pitanja. To možda ne bi bilo toliko teško da cijelo to vrijeme ne mora strahovati za svoj život i bježati od raznih stvorenja.

Kao i prijašnje igre i ova se odvija s pogledom iz prvog lica, a istraživat ćete razne lokacije i otkrivati koje tajne kriju. Posao će vam otežati zagonetke i to što ćete morati paziti na ograničene količine resursa, ne samo materijalnih, već i psihičkih. Načetu mentalnu stabilnost dodatno će pogoršati zastrašujuća bića koja vas žele proždrijeti.

Još jedna dobra vijest je da bi Amnesia: Rebirth trebala biti dostupna već ove jeseni, a Frictional priprema verzije za PC i PlayStation 4. Za druge dvije aktualne konzole zasad još nisu spremni ništa reći, ali oni igrači koji žele mogu dodati igru na popis želja na Steamu gdje će moći pratiti sve što se dešava.