in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple odgađa predstavljanje iPhonea SE2

Morat će se sačekati da se na tržištu pojavi nova generacija “jeftinog” iPhonea

Apple je trebao 31. marta održati konferenciju za medije na kojoj bi predstavio noviji hardver za sezonu proljeće-ljeto 2020. Međutim, zbog otkazivanja mnogih događaja i neizbježnih zastoja u proizvodnji i opskrbi zbog pandemije koronavirusa, čini se kako od proljetnog Appleovog eventa, barem za sada, neće biti ništa.

Pouzdani izvori koji su neslužbeno najavljivali ovaj događaj sada su dojavili kako se od njegove organizacije odustalo – i to na za sada neodređeno vrijeme.

 

Morat će se sačekati još neko vrijeme da se na tržištu pojavi nova generacija “jeftinog” iPhonea. On je trebao biti nazvan SE2 ili biti “preskočeni” iPhone 9. Izvana bi izgledom i ekranom od 4,7 inča najviše nalikovao modelu 8, dok bi u unutrašnjosti skrivao procesor iz lanjskog modela 11, A13 Bionic. Osim novog dodatka liniji mobitela, Apple je navodno krajem marta namjeravao predstaviti i novu inačicu iPada Pro te gotovo zaboravljenog malenog stolnog računala Mac Mini.

Nakon otkazivanja događaja koji nije ni bio službeno najavljen, Apple sada čeka još teža odluka – možda će morati otkazati veliku developersku konferenciju WWDC koja se treba održati početkom juna, i koja bi tradicionalno trebala okupiti hiljade učesnika. Kompanija će vjerojatno na otkazivanje WWDC-a biti prisiljena odlukama lokalnih vlasti u Kaliforniji koje bi mogle zabraniti sva veća okupljanja.