in

Phoenix je pjesma svjetskog prvenstva u League of Legends

Ubrzo počinje najznačajnije takmičenje u League of Legendsu – Worlds 2019, a tim povodom, Riot je i ove godine pripremio pjesmu koja će obilježiti ovo svjetsko prvenstvo. Za ovogodišnji uradak pod nazivom Phoenix zaslužni Cailin Russo i Chrissy Costanza, a neizostavan je i video s fokusom na tri igrača mid lanea.

Inače, Worlds 2019 odnosno njegov glavni dio počinje 12. oktobra kada kreće grupna faza. Vrijedi i spomenuti kako će prvi meč biti između Fnatica i SK Telecoma koji bi trebao započeti u 14 sati. Četvrtfinale igra se 26. i 27. oktobra, dok se polufinale igra sedmicu kasnije odnosno 2. i 3. novembra. Odluka o pobjedniku past će 10. novembra s time da finale počinje u 13 sati.

Budući na to da se svjetsko prvenstvo ove godine igra u Evropi, podrška s tribina za evropske timove sigurno neće izostati. G2 je ranije ove godine pokazao kako imaju znanja za podići internacionalni pehar pa im se predviđaju velike šanse za osvojiti prvenstvo.

No, grupa faza se igra best of 1 i tu je skoro pa sve moguće što znači i ispadanje nekih od favorita za osvajanje. U svakom slučaju, od ove subote, svi fanovi LoL esport scene imat će prilike gledati najbolje ekipe League of Legendsa na jednom mjestu.