in

Svakog vikenda do kraja mjeseca besplatno zaigrajte Battlefield 5

Ako ima neko ko još nije zaigrao Battlefield V, evo prilike da ga besplatno pokrenu na svom računaru. U sklopu Battlefesta s kojim se slavi Battlefield zajednica, EA je pripremio tri besplatna vikenda za napucavanje.

Prvi vikend odnosno Trial počinje već danas, a traje do nedjelje 13. oktobra. Idući Trial zakazan je za 17. oktobar, a završava 20. Posljednji se održava zadnjeg vikenda u mjesecu, odnosno od 24. do 27. oktobra.

Nijedan Trial neće imati kompletno dostupnu igru nego će se multiplayer modovi mijenjati svake sedmice. Doduše, Squad Conquest i War Stories, koji je single-player komponenta, bit će dostupni kroz sve Triale. Tokom igranja, moći će se napredovati, a svi koji se odluče kupiti Battlefield V nakon isprobavanja Triala, moći će cijeli napredak prebaciti i u punu verziju.

Prvi vikend bit će u znaku napucavanja u Rush modu. Drugi vikend prebacuje se na Conquest s fokusom na mape za pješadiju, a treći vikend omogućuje Grand Operations mod u kojemu će se moći otključati poseban Fliegerfaust dodatak.

Nažalost, ovo vrijedi samo za PC platformu – na konzolama trenutno nema ništa slično, iako Battlefield 5 može se igrati već za četiri eura mjesečno preko EA Access pretplate.