in

Kako će izgledati kooperativni Spec Ops mod u CoD: Modern Warfare

Osim single-player kampanje i multiplayer komponente, Call of Duty: Modern Warfare imat će i kooperativni segment igre.

Oni koji su najavu igre pratili od samih početaka znaju da to neće biti Zombiji već Special Ops mod. Ipak, i sam taj mod bit će podijeljen na nekoliko modova. Već je ranije najavljeno da će Survival mod biti ekskluzivan za PlayStation 4 verziju igre na punih godinu dana, a sada je otkriveno šta će donijeti glavni Operations mod koji će po izlasku biti dostupan svima.

Radi se o co-op modu za četvero igrača koji se odvija na nekoliko mapa urbanog okruženja grada zvanog Verdansk gdje će se boriti protiv vojske zvane Al-Qatala. U operacijama će se moći koristiti većina killstreakova iz multiplayera, kao i vozila. Nove operacije dolazit će u igru postupno nakon izlaska, istovremeno na svim platformama. Igranje u ovom modu podržavat će cross-play opciju.

U Operations modu igrači će sami birati način na koji žele pristupati rješavanju zadataka. Moći će igrati taktički, ali i Rambo pristupom. Ali, bit će sadržaja i za one koji od co-opa traže režiranu akciju. Taj dio igre rezerviran je za Missions sadržaje – misije koje su linearne i na kraju svake dobijat će se rank po učinkovitosti. Te misije moći će se igrati solo ili u timu od četvero igrača.

U Special Opsu osnova igre bit će klase, a u startu će se moći birati između šest različitih: Assault, Recon, Engineer, Demolition, Medic i Heavy. Svaka klasa imat će svoju specifičnu vještinu, a gameplay će biti dizajniran tako da pogoduje raznovrsnosti klasa u timu te potiče na međusobnu saradnju samih igrača.