in

PlayStation 5 stiže krajem 2020. godine

Sony je iz vedra neba izbacio dosad neotkrivene podatke o svojoj novoj konzoli koja se službeno zove PlayStation 5. Jim Ryan, predsjednik Sony Interactive Entertainment Europe, u kratkom blogu objavio je nekoliko informacija o konzoli nove generacije.

Prvo je potvrdio kako PlayStation 5 dolazi u vrijeme praznika 2020. godine.

Jedna od najvećih promjena koja će zahvatiti novu konzolu je potpuno redizajnirani kontroler. Dolaze dvije velike promjene.

Prva među njima je uvođenje haptičkog odziva (haptic feedback) koji će zamijeniti rumble feedback. Riječ je o tehnologiji koja omogućuje komuniciranje vibracijama. Dobivat će se bolji odziv u zavisnosti od situacije. Kao što Ryan kaže, postojat će razlika u vibracijama ako se autom zaletite u zid i ako vas neko sruši na pod u nogometu. Otišli su toliko daleko da se može osjetiti razlika tokom kretanja ovisno o podlozi po kojoj se kreće.

Druga promjena je uvođenje adaptive triggera na L2/R2. To će omogućiti developerima da sami programiraju otpor triggera što znači da će korištenje L2/R2 biti potpuno različit doživljaj ovisno o igri. Ako pokušate pucati iz luka i strijele, osjetit ćete da je teže do kraja stisnuti trigger.

Kombiniranje ove dvije dvije tehnologije, Sony cilja na najimerzivnije iskustvo igranja do sada i ponovno pomiče granice u interaktivnosti u gamingu.