Agencije
in

Uskoro će se moći besplatno isprobati Call of Duty: Modern Warfare beta

Call of Duty: Modern Warfare mogao se već isprobati i prošlog mjeseca kroz testiranje alpha verzije.

Ali uskoro kreće testiranje bete. Igra će ove sedmice ponovo biti ekskluzivna za igrače na PlayStation 4 konzoli, a  već idućeg vikenda moći će se igrati i na ostalim platformama.

Ima više termina igranja u zavisnosti od toga jesu li igrači predbilježili igru i kako su to učinili.

Naime, oni koji su napravili predbilježbu za igru (pre-order) beta testu će moći pristupiti dva dana ranije, odnosno imat će dva dana više za isprobavanje igre. Takozvani early access za betu bit će otvoren u četvrtak, 12. septembra.

Oni koji su pre-order odradili digitalno, beta će ih čekati na PS Store. Ako ste igru naručili u fizičkom izdanju, kod za pristup beti trebali biste dobiti na mail koji ste naveli prilikom kupovine, a potom taj kod aktivirate na PS Store.

Oni koji se nisu predbilježili za Call of Duty: Modern Warfare, betu mogu isprobati dva dana i to od subote, 14. septembra, do ponedjeljka, 16. septembra.

Kako bi imali što više vremena za igranje, beta verziha će se moći staviti na preuzimanje već u četvrtak, 12. septembra.

U sklopu ove bete moći će se isprobati 2v2 Gunfight mod, ali i tradicionalni 6v6 Deathmatch. Po prvi put će se moći zaigrati i mečevi po mraku u kojima će se morati koristiti NVG naočale. Srećom po igrače na konzoli, beta će se igrati samo s igračima s iste platforme.

Doduše, one koje zanima kako će funkcionirati cross-platform multiplayer u CoD-u, to će testiranje biti rezervirano za period od 19. do 23. septembra. Tada će se isprobavanju igre moći pridružiti i igrači na PC-u i Xboxu.