Promo
in

Gaming servis Apple Arcade servis dostupan od 19. septembra

Iako možda nije jedan od igrača na gaming sceni, kada je u pitanju hardware, Apple će svojim nadolazećim gaming servisom pokušati pomrsiti konce Ubisoftu, Electronic Artsu i ostalim gaming veličinama koji imaju neke svoje pretplatničke servise.

Tokom predstavljanja iPhonea 11, detaljnije je prezentiran pretplatnički gaming servis Apple Arcade. Ovaj servis počinje s radom 19. septembra, a njegova mjesečna pretplata koštat će 4.99 dolara.

Tri igre će biti dostupne u sklopu ovog servisa, a stižu iz redova Konamija, Capcoma i Annapurna Interactivea. Konami za Apple Arcade sprema Frogger in Toy Town, koja je u biti klasični Frogger upakiran u novo ruho.

Capcom je predstavio Apple Arcade ekskluzivu, podvodnu istraživačku avanturu Shinsekai: Into the Depts, dok Annapurna sprema iPhone verziju igre Sayonara Wild Hearts.

Ovaj servis će imati Apple Family Sharing opciju, što znači da će jedna pretplata funkcionirati na više uređaja unutar jedne porodice. Također, iz Applea najavljuju više od 100 naslova koji će biti dostupni pri launchu ovog servisa, a sve koji budu željeli da isprobaju ovaj servis, očekuje jednomjesečni besplatni probni period.