Foto: Printscreen
in

Gears Tactics, taktička igra nalik XCOM-u, uz Windows, dolazi i na Xbox platformu

Gears Tactics je taktička igra nalik XCOM igrama smještena u Gears of War univerzum. O samoj igri se konkretno ne zna mnogo osim da se radnja odvija 12 godina prije prve Gears of War igre. Igrači će morati okupiti i povesti maleni tim vojnika u potjeru za velikim Locust čudovištem koje je sposobno uništiti čitave gradove, piše hcl.hr.

Iako je najavljena kao Windows 10 ekskluziva na prošlogodišnjem E3 sajmu, glasine o njenom pojavljivanju na Xboxu u opticaju su već dugo vremena. Sve to zahvaljujući kompaniji Razer koja je igru slučajno dodala na listu onih koje podržavaju tipkovnicu i miša za Xbox One.

Trebalo je vremena, no pitanje o platformama na koje igra dolazi došlo i do šefa studija zaduženog za tu igru – Roda Fergussona. On je tako jučer na svom Twitteru otkrio kako će se Gears Tactics uz Windows 10, pojaviti i na Xboxu, no nije precizirao misli li na Xbox One ili nadolazeći Project Scarlett. Iz njegovog šturog odgovora također nije moguće zaključiti hoće li igra na obje platforme izaći u isto vrijeme. Konzolaška verzija XCOM-a je primjerice, zbog prilagodbi sučelja i kontrola, kasnila nekoliko mjeseci za svojom PC inačicom.