Foto: Printscreen
in

Svih 127 auta u Need for Speed Heatu moći će se koristiti za driftanje

Need for Speed Heat može se zaigrati ovih dana u Njemačkoj na Gamescom sajmu, a tim povodom stižu nam i neke svježe informacije o samoj igri. Electronic Arts je tako otkrio popis automobila koji će se moći voziti po Miamiju Palm Cityju. Ima ih ukupno 127 i zanimljivost je da neće biti podijeljeni prema kategorijama. Tj. podijeljeni su oni i na sportske i na klasične, ali sve automobile moći ćemo namijeniti za sve vrste takmičenja, dakle i za utrkivanje i za driftanje.

Interesantno, na popisu licenciranih vozila nema jednog proizvođača – Toyote. Ne očekujte stoga da ćete voziti Supru u novom Need for Speedu, piše hcl.hr.

Što se takmičenja tiče, uz već spomenuto klasično utrkivanje i driftanje naći će se u Heatu i malo off-roada. Doduše, ne očekujte povratak drag utrka – njih su izbacili iz igre. Također neće biti ni posebnih misija kao u Paybacku gdje smo krali automobile iz kamiona i sl. Glavnog lika u igri moći ćemo birati između 12 različitih modela, a on neće biti nijem nego će imati glas.

Po prvi put u NFS serijalu autima ćemo moći mijenjati motore. Dakle, moći ćemo u Golfa staviti neki opaki motor. Također ćemo po prvi puta moći mijenjati komponente za ispušni sistem tako da automobil zvuči drugačije ovisno o korištenim komponentama.

Svaki automobil moći će se modificirati prema tri smjernice – grip, drift i off-road, no tvorci igre kažu kako ćemo moći koristiti i tzv. “herojski build”, odnosno vozilo za sva takmičenja koje će zahtijevati malo više vještine da bi se iz njega izvuklo ono najbolje u različitim vrstama natjecanja.