in

PES 2020 demo igramo već ovoga mjeseca

Osim što novi PES mijenja ime u eFootball PES 2020, malu promjenu u dosadašnjoj praksi donosi i za demo verziju. Naime, demo PES-a 2020 pojavit će se na PC, PlayStation 4 te Xbox One platformama 30. ovog mjeseca te će omogućiti igranje u mrežnom multiplayeru.

Nije to prvi put da će igrači imati priliku isprobati mrežnu komponentu PES-a prije samog izlaska, ali je zanimljivo da se baš radi o demo verziji, ne o beta testu. Samim time, mrežni multiplayer u toj demo verziji trebao bi biti dostupan za igranje na duže vrijeme.

Konami uopće ne spominje datum do kojega će online mečevi biti dostupni u demo verziji pa bi se moglo dogoditi da po prvi put u historiji PES-a možemo igrati online komponentu do izlaska igre (10. 9.). No, taj dio još nije potvrđen pa me nemojte uzimati za riječ.

U bilo kojem slučaju, demo verzija donosi čak 14 igrivih ekipa. Tipično za PES, polovica timova pripada latinoameričkim nacijama, dok će europski nogomet predstavljati Barcelona i Arsenal. Oba ta kluba su službeni partneri za igru te su samim time potpuno licencirani.

Iako će sve momčadi u demo verziji biti licencirane, novitet je i to što će igrači imati pristup Edit modu (samo u verzijama za PC i PS4). Time će moći mijenjati dresove momčadi, što će sa osmijehom na licu dočekati svi oni kojima se ne sviđa dizajn novog dresa Barcelone.