in

Final Fantasy VII Remake dolazi i na PlayStation 5

Prije samo nekoliko dana, Square Enix je konačno otkrio službeni datum izlaska prve epizode Final Fantasy VII Remakea. Saznali smo kako će se prva epizoda u prodaji pojaviti početkom marta iduće godine za sada isključivo na PlayStationu 4, no uzmemo li u obzir da ni sami Square Enixovci još uvijek ne znaju koliko će igra na kraju imati epizoda, te da će iste vjerovatno i dalje biti distribuirane kada se u prodaji pojavi Sonyjeva iduća konzola, postavlja se pitanje možemo li Final Fantasy VII Remake vidjeti i na PlayStationu 5.

Da ćemo remake legendarne sedmice zaigrati i na PlayStationu 5, indirektno je potvrdio i predsjednik Square Enixa Yosuke Matsuda, koji je prilikom intervjua za Game Informer izjavio kako će vjeruje da će igra biti kreirana tako da će ju biti moguće zaigrati na objema Sonyjevim konzolama, PS4 i PS5.

Nakon ove Matsudine izjave, najizglednije su dvije moguće solucije – ili je PS5 verzija Final Fantasy VII Remakea doista u razvoju ili će PS5 igrači PS4 verziju moći zaigrati isključivo zahvaljujući backwards compatibility opciji.

Prva epizoda Final Fantasy VII Remakea u prodaji će se pojaviti 3. marta 2020. godine. (goodgame.hr)