in

Super Mario dobio battle royale mod

Tetris je ove godine dobio svoje battle royale izdanje zvano Tetris 99 i to smo vidjeli kao vrhunac (apsurdne) zaluđenosti battle royale žanrom. Ipak, nismo gotovi – ima još. Nakon battle royale nogometa, battle royalea s rakovima i farmerskog battle royalea, ludilo je stiglo i u Super Mario Bros., igru staru više od 30 godina.

Za razliku od Tetrisa, Super Mario svoj battle royale tretman nije dobio službenim putem, barem ne još. Trenutno je battle royale u originalnom Mariju dostupan kroz neslužbenu igru koju je napravio korisnik pod nadimkom InfernoPlus, što vjerojatno znači samo jednu stvar – Nintendov advokatski tim već se bacio na posao.

Bez obzira na to što ova verzija Super Mario Battle Royalea neće dugo živjeti, koncept je zanimljiv. Stotinu igrača utrkuje se istovremeno na jednom nivou, a iako ne mogu skakati jedni po drugima ipak se mogu međusobno eliminirati uz pomoć kornjačinih oklopa.

Sva pravila Super Marija vrijede i dalje tako da gljiva spašava igrača od instantnog izbacivanja iz meča. Svi igrači prisutni su na ekranu, ali samo je jedan Mario istaknut (onaj kojega kontrolira igrač na svom ekranu) dok su ostali zatamnjeni.

Igru možete besplatno zaigrati ovdje, samo požurite – poznavajući firmu Nintendo, zabava neće potrajati još dugo.

Doduše, sličan koncept utrkivanja uskoro donosi Super Mario Maker 2 za Nintendo Switch konzolu. U toj službenoj verziji takmičit će se manji broj igrača, ali je barem sigurno da to natjecanje neće biti zatvoreno nakon nekog vremena. (hcl.hr)