in

Blizzardove igre dolaze na Steam prvi put u 20 godina

Electronic Arts, Activision, Ubisoft – sve su te izdavačke kuće ranije lansirale igre na popularnoj platformi Steam, na neko se vrijeme udaljile pa se ponovno vratile platformi s najviše PC igrača. Blizzard je pak bio jedna od rijetkih tvrtki koja u 20 godina postojanja Steama nikad nije lansirala nijednu PC igru na toj platformi. No, to će se uskoro promijeniti.

Iz Blizzarda su najavili kako će neke od njihovih igara u bližoj budućnosti zaživjeti i na Steamu. Prva će biti Overwatch 2, koja će se na Valveovoj platformi pojaviti 10. 8. ove godine.

Ovo ne znači kako Blizzard napušta vlastitu platformu, Battle.net, nego kažu kako žele srušiti barijere i olakšati igračima da uživaju u Blizzardovim igrama gdje god to žele.

Doduše, za Blizzardove igre i dalje će vam trebati Battle.net račun, ali igranjem njihovih igara na Steamu barem ćete dobiti sve one pogodnosti sa Steama, uključujući achievemente, postojeću listu prijatelja i sl.

Koje će Blizzardove igre doći na Steam nakon Overwatcha 2 – to tek treba vidjeti. Moglo bi se ovo protumačiti i kao pokušaj spašavanja te igre, koja je nastavila padati u popularnosti nakon prošlogodišnjeg lansiranja.