in

Još jedna nova opcija stiže na WhatsApp

I zvanično najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, WhatsApp, svakodnevno dobija nove funkcije i kompanija svakodnevno radi na uvođenju novih, što je i razumljivo, s obzirom na popularnost. U posljednje vrijeme ova aplikacija je doživjela značajne promjene, a mnoge stvari su korisnicima olakšane. Sada stiže još jedna nova funkcija koja će olakšati korištenje WhatsApp-a.

Najnovija funkcija pojednostavljuje pokretanje razgovora s nepoznatim osobama omogućavajući korisnicima da pretražuju telefonske brojeve direktno u aplikaciji, bez da moraju pohranjivati kontakt, pa tek onda ga pretraživiti.

Prema WaBetaInfo, ova nova funkcija ima za cilj da korisnicima pruži praktičniji i privatniji način da se uključe u razgovore bez potrebe da pohranjuju nepoznate kontakte u svoj imenik. Funkcija je već dostupna Android i iOS korisnicima koji su ažurirali svoju WhatsApp aplikaciju na najnoviju verziju. Dakle, ako koristite ovu aplikaciju, na Google Play Storeu, odnosno App Storeu, zavisno od toga koji telefon koristite, možete provjeriti je li Vaš telefon nadograđen na najnoviju verziju WhatsApp aplikacije, kako bi dobili novu funkciju.

Da biste koristili ovu funkciju, dodirnite dugme “pokreni novi chat” na listi za ćaskanje i unesite nepoznati broj u traku za potragu. WhatsApp će prvo pretražiti da li je uneseni broj u Vašem imeniku ili ne, ako nije, onda će pretraživati izvan liste vaših kontakata.

WhatsApp je nedavno omogućio korisnicima da koriste dva odvojena WhatsApp računa u istoj aplikaciji. To znači da korisnici više neće morati koristiti alternativne načine da koriste dva računa na istoj aplikaciji, kao što su Dual Messenger ili Secure Folder.

Podsjećamo da je WhatsApp nedavno donio i fantastičnu mogućnost dijeljenja sadržaja ekrana, a kompanija je konačno uvela i razmjenu fotografija visokog kvaliteta.