in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook napravio promjenu na platformi: Jeste li primijetili?

Meta uvela novosti

Kompanija Facebook koja je odnedavno postala Meta, nalazi se u turbulentnim vremenima, a najviše se to odnosi na uticaj na psihičko zdravlje tinejdžera, zbog čega su visoki funkcioneri iz ove kompanije završili pred američkim Kongresom. Ipak, Meta radi na tome da Facebook učini opet zanimljivim svojim korisnicima, a sada stiže informacija da je napravljena jedna promjena na ovoj platformi.

Naime, Meta je poslala mail poznatom portalu “The Verge” u kojem stoji da je Facebook napravio jednu promjenu na svojoj platformi, a ona se, nažalost, ne odnosi na neka poboljšanja, nego se radi o običnoj promjeni imena jedne kategorije. Tako je dosadašnja kategorija News Feed sada postala samo Feed, a iz Meta-e su naveli da je ova promjena napravljena kako bi bolja održavala raznolik sadržaj na Feedu.

Također, iz Meta-e su naveli da ova promjena imena neće imati širi uticaj na iskustvo korištenja Facebooka.

Iako je prošle godine, u posljednjem tromjesečju zabilježio dnevni pad korisnika, Facebook je i dalje najpopularnija aplikacija na svijetu. No, Meta se suočava s problemima u Evropi u posljednje vrijeme, a sve je otišlo toliko daleko da bi Meta navodno mogla ugasiti Facebook i Instagram na Starom kontinentu.

Iz Meta-e su sačinili detaljan izvještaj, kojeg su predali Evropskoj komisiji za vrijednosne papire i burzu, a u njemu se, između ostalog, navodi da bi Facebook i Instagram, ukoliko budu morali obrađivati korisničke podatke samo na evropskim serverima, jednostavno mogli biti ugašeni u Evropi. Dodali su da bi ovakav zakon bio štetan za mnoge kompanije u Evropskoj uniji koje se oslanjaju na usluge i oglase koje kompanija pruža, prenosi GSM Arena.