in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sve je izglednije da će iPhone 13 dobiti Always On

Po uzoru na Apple Watch?

Što smo bliži jeseni, to je sve više špekulacija o nadolazećoj iPhone 13 seriji. Friške neslužbene informacije još jednom sugeriraju Always ON zaslon po uzoru na Apple Watch.

iPhone je propustio notifikacijsku LED-icu obavijesti. Nijedan model u historiji ih nije imao, a do unatrag nekoliko godina, svaki Android je nosio to praktično malo svijetlo koje bi pozivalo da pogledamo pristigle obavijesti.

Popularizacija OLED panela, polako je istisnula LED-icu, zasloni su se razvukli praktički do vrha zaslona pa je logičan put bio štedljiv način prikaza obavijesti na dijelom uključenom zaslonu.

Prvi je Always ON zaslone na svoje telefone implementirao Samsung, a rekao bih da im je i dan danas najbolje izveden. Najfunkcionalniji je, makar je i njihov nekad bio svjetliji i uočljiviji nego danas. Mnogi su slijedili i na svoje telefone implementirali Always On prikaz obavijesti, a sada bi kako pričaju kuloari to konačno mogao učiniti i Apple.

Naime, priča se da će cijela iPhone 13 serija dobiti štedljive LTPO panele i Always ON prikaz po uzoru na Apple Watch. Njegov LTPO panel dinamički prilagođava vrijeme osvježenja u rasponu od 1-60Hz. Tako bi i iPhone 13 mogao na vrlo štedljiv način konačno ponuditi prikaz vremena i obavijesti na dijelom uključenom zaslonu.

Kao i obično, ništa od ovog još nije službeno potvrđeno pa primite s dozom rezerve, ali s obzirom da dolazi iz više izvora, recimo da su velike šanse da se doista i obistini.