in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uvodi Security Check za korisnike čiji su računi bili hakirani

Veća zaštita

Instagram je predstavio novu sigurnosnu provjeru za sve korisnike čiji su računi već ranije bili hakirani. Korisnici s prethodno ugroženim računima vidjet će upit kad se prijave i pitaju žele li započeti sigurnosnu provjeru.

Opcija vodi korisnike kroz sigurnosne korake, uključujući potvrđivanje drugih računa koji dijele podatke za prijavu, pregled aktivnosti prijavljivanja i ažuriranje podataka o kontaktima za oporavak.

Instagram također planira dodati podršku za dvofaktorsku autentifikaciju putem WhatsAppa, uz svoje trenutne opcije potvrde brojem telefona ili aplikacijom za provjeru autentičnosti. Iz tvrtke navode da je došlo do povećanja broja računa koji se u direktnim porukama predstavljaju kao Instagram i traže od korisnika njihove šifre, piše The Verge.

Naravno, Instagram šalje samo e-poštu, a korisnici mogu provjeriti je li e-pošta autentična tako što će pogledati “E-poruke s Instagrama” tab koji se nalazi u postavkama.

Pojednostavljena sigurnosna opcija uvodi se usred nedavnog vala e-adresa za ponovno postavljanje šifre koje su pretrpale inboxe mnogih korisnika.