in

U Watch Dogs Legion neće biti pasa, objašnjenje je pomalo smiješno

Potpuno suprotno svom nazivu, igra zvana Watch Dogs Legion neće imati nikakve pse. Niti bilo kakve druge kućne ljubimce. Za Ubisoftov serijal to je korak unazad jer su u Watch Dogs 2 po San Franciscu šetali psi koje smo k tome mogli još i podragati. Psi su svakako nešto što obogaćuje virtualne svjetove; ima ih u Skyrimu, Witcheru, GTA i brojnim drugim igrama. Stoga se nameće pitanje – zašto su ih Ubisoftovci odlučili izbaciti iz Watch Dogs Legiona?

Problem je navodno taj da svi likovi u Londonu imaju međuodnose – rodbinske, bračne, prijateljske. Ti odnosi definiraju stav likova ako se jednom od njih nešto dogodi. Primjerice, ako nekoga ubijete, osoba koja je povezana s tim likom razvit će mržnju prema vama. Iako impresivan, taj sistem morao je završiti na likovima ljudskog roda jer u Ubisoftu nisu znali što napraviti s psima čiji vlasnici nastradaju. Kako kažu, postojala bi izgledna mogućnost da London postane grad pasa lutalica.

Umjesto da psima razviju sistem dodjeljivanja novih vlasnika, u Ubisoftu su se tako odlučili da ih u igru uopće neće ni staviti. Kažu da prema psima ne bi bilo fer da im igrač oduzima vlasnike time što angažira različite likove u borbi protiv korporacije zvane Albion.