in

Logitech i HTC napravili tastaturu za virtualni svijet

Virtualna stvarnost može biti zabavna, no ima i jednu manu – unošenje većih količina teksta. Dok kraće tekstove možemo unijeti izabiranjem pojedinih slova sa zaslona, unos dužih tekstova je kudikamo lakši putem standardne tastature.

No, i tada se može naići na probleme – ne tipkaju svi korisnici „na slijepo“, a i oni koji raspolažu tim umijećem često muku muče dok pronađu tastaturu na stolu dok im je na glavi VR Headset. Kako bi doskočio tom problemu Logitech je u suradnji s kompanijom HTC osmislio BRIDGE SDK.

Iza ovog naziva krije se hardversko-softverski kit koji se sastoji od Logitechove G tipkovnice, nosača za Vive Tracker i SDK (Software Development Kit), tj. odgovarajućeg softvera koji će vaš hardver prebaciti u virtualni svijet. Vrijednost ovog paketa je 150 USD, u slučaju da HTC Vive VR Headset (599 USD) i Vive Tracker (99 USD) posjedujete od ranije.

BRIDGE SDK radi vrlo jednostavno. Nakon što pomoću posebnog nosača pozicionirate Vive Tracker u gornji lijevi ugao Logitechove tastature SDK će se pobrinuti da pomoću HTC Vive uređaja vidite svoju tastaturu i ruke i u virtualnom okruženju kako bi lakše unosili željeni sadržaj.

SDK zahvaljujući Vive Trackeru vjerno prenosi izgled tastature i njezin položaj u odnosu na stvarni položaj na stolu. Također i položaj vaših ruku bit će vjerno prikazan u odnosu na njihov položaj na tastaturi. BRIDGE SDK trenutno podržava samo gore navedene uređaje.

Logitech za sada planira isporučiti samo 50 BRIDGE SDK kitova i to isključivo developerima koji se putem njihove internetske stranice prijave za testiranje i obrazlože kakve zamisli imaju s BRIDGE SDK-om. Kako BRIDGE SDK funkcionira možete vidjeti u priloženom videu, a detaljnije informacije saznati na Logitechovim stranicama.