in

Samsung Galaxy S24 i Galaxy S24+ stižu sa novim dizajnom?

Samsung je ove godine kompletirao predstavljanje svojih uređaja visoke klase. Tako je početkom godine predstavljena Galaxy S23 serija, dok su nedavno predstavljene nove generacije preklopnih telefona iz južnokorejske kompanije. Sada stižu novi detalji o Galaxy S24 i Galaxy S24+ modelima, a tiču se dizajna ovih uređaja.

Poznati dojavljivač Ice Universe prenosi informaciju da će Galaxy S24 i Galaxy S24+ sljedeće godine vjerovatno stići sa promjenom dizajna u odnosu na prethodnike.

Naime, ovaj dojavljivač ističe da bi telefoni mogli da implementiraju ravne okvire sa strane, što će biti u skladu sa nedavno predstavljenim Samsung Galaxy Z Fold5 i Samsung Galaxy Z Flip5 preklopnim telefonima.

Galaxy S23 i Galaxy S23+ imaju ravne poleđine, ali blago zaobljene okvire, međutim to će se očigledno promeniti. Na fotografijama ispod možete videti kako bi mogli izgledati Galaxy S24 i Galaxy S24+ s fokusom na okvire.

U ovom izvještaju Ice Universe ne nudi detalje o dizajnu Samsung Galaxy S24 Ultra telefona, ali ranije je otkriveno da će on vjerovatno zadržati dizajn svog prethodnika.

Jedna od pozitivnih promjena na Galaxy S24 modelima mogla bi biti i povećanje RAM-a i interne memorije osnovnih modela. Naime, nedavno se pojavio izvještaj da će Samsung osnovne varijante Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra telefona opremiti sa 12 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za skladištenje podataka, što će biti poboljšanje u odnosu na prethodnu seriju.

Međutim, pitanje je da li će ove osnovne verzije zadržati iste cijene kao i ovogodišnje osnovne verzije koje stižu sa manje RAM-a i interne memorije. Ako Samsung zadrži iste cijene, to će biti odlična vijest za Galaxy fanove.