in

Google Messages na iPhone-u: Beeper donosi RCS poruke Apple korisnicima

Apple je dosad izbjegavao usvajanje RCS (Rich Communication Services) standarda koji je Google uveo, ali sada korisnici iPhone uređaja mogu iskusiti ovu funkcionalnost putem aplikacije treće strane zvane Beeper.

Ovaj potez obilježava važan korak u unaprjeđenju komunikacije za Apple korisnike.

Beeper, aplikacija koja ima za cilj da objedini sve sisteme razmjene poruka pod jednim krovom, najnovijim ažuriranjem dodala je podršku za Google Messages na iPhone uređajima.

Korisnici sada mogu koristiti funkcionalnosti kao što su enkripcija, indikacije o čitanju i kucanju poruka, te tako unaprijediti svoje iskustvo u slanju poruka.

Da bi korisnici omogućili ovu funkciju, moraju preuzeti najnoviju verziju aplikacije Beeper Desktop, a zatim otići u podešavanja kako bi aktivirali platformu. Međutim, ovaj proces može donijeti i određene izazove.

Najveći nedostatak aplikacije Beeper je lista čekanja za pridruživanje, što znači da novi korisnici mogu čekati neko vrijeme da pristupe ovoj funkcionalnosti. Takođe, budući da je podrška za Google Messages još uvijek u beta fazi, neki korisnici mogu naići na probleme sa avatarima, istorijom chatova i potvrdama o čitanju u grupnim razgovorima.

Postoji i pitanje da li korisnici žele da njihove poruke prolaze kroz drugu aplikaciju samo zbog praktičnosti.

Ovo može postaviti pitanje povjerenja u aplikaciju Beeper. Ipak, za one koji vjeruju u ovu platformu, RCS razmjena poruka može biti interesantan dodatak komunikacijskim opcijama.

Uvođenjem RCS poruka na iPhone uređajima, Apple korisnici sada imaju mogućnost da iskoriste unaprjeđene funkcije slanja poruka putem treće strane aplikacije. Iako postoji nekoliko potencijalnih problema, ova novina donosi dodatne opcije u prostoru komunikacije,