in

Zašto ne – Windows XP na Apple Pro Vision naočalama?

Vision Pro su Appleove nove AR naočale od 3499 dolara koje su najavljene još u lipnju. Dok naočale za AR tek treba staviti na police, tvrtka iz Cupertina izdala je komplet za razvoj softvera , omogućujući trećim stranama da počnu izrađivati ​​aplikacije i usluge.

I to je upravo ono što su napravili ljudi iz UTM-a, emulatora sustava i hosta virtualnog stroja za iOS i macOS. Uspjeli su izvesti zanimljiv podvig prenošenjem klasičnog Windows XP virtualnog stroja na Appleov Vision Pro simulator

U videu podijeljenom na X-u, UTM demonstrira uspješno emuliran Windows XP u visionOS-u. Ali ne postoji način za kontrolu virtualnog stroja nakon što se pokrene. To je zato što podrška za unos, koja bi korisnicima omogućila interakciju s virtualnim strojem, još nije implementirana.

Da vas podsjetimo, Apple Vision Pro omogućuje prebacivanje između pune virtualne stvarnosti i proširene stvarnosti pomoću fizičkog kotačića. Ne uključuje ručne upravljače, ali korisnici mogu navigirati kroz aplikacije pomoću pokreta i glasovnih naredbi.

Uređaj će uključivati ​​bateriju za koju Apple tvrdi da će raditi oko dva sata s jednim punjenjem. Također ga možete uključiti u izvor napajanja. Unutar Vision Proa nalaze se dva Appleova silikonska čipa – jedan je poznati M2 čip koji se nalazi u Macu, a drugi je novi R1 čip.

Tijekom WWDC 2023, Apple je najavio da će Vision Pro naočale biti dostupne za kupnju početkom sljedeće godine na Appleovoj web stranici i u Apple Stores u SAD-u.